Dikatakan Ambil Wang RM100 Anak Istimewa, Erma Fatima Jelaskan Ini

Niat murni pengarah Erma Fatima ingin membantu anak istimewa yang datang menonton teater Pawana Isabella yang berlangsung di Istana Budaya baru-baru ini disalah erti.

Malah, Erma ditudvh sanggup mencurri wang kertas bernilai RM100 milik individu yang digelar ‘anak syurga’ itu ketika berjumpa dengannya.

Ia berpunca selepas Erma memuat naik sebuah video di Instagram ketika berjumpa dengan anak istimewa itu yang membawa sejumlah wang dikumpul untuk membeli tiket menonton teater tersebut.

Menerusi video terbabit, Erma dilihat telah mengeluarkan semua wang yang dikumpul dari sampul berupa wang kerta termasuk duit syiling.

Ketika memasukkan kembali semua duit tersebut di dalam sampul itu, dia dilihat telah mengasiingkan wang kertas RM100 kemudian menyembunyikan semua wang kertas di bawah meja dan menyusunnya kembali ke dalam sampul.

Rata-rata netizen telah menudduh Erma sengaja mahu menganniaya anak istimewa tersebut apabila dilihat seperti mencurri wang kertas RM100.

Menerusi entri tersebut lagi, Erma memberitahu hatinya tersentuh melihat kesungguhan anak tersebut yang untuk datang menonton teater arahannya.

“Anak syurga ini naik bas dari Jalan Ipoh ke Kampung Bharu kemudian jalan kaki ke Istana Budaya dengan duit syiling yang dia kumpul sendiri untuk tengok Teater Pawana Isabella. Sungguh-sungguh menyentuh hati aku,” tulisnya.

Kecewa dengan tuduh4n warganet, Erma sekali lagi memuat naik video tersebut dengan cara ‘slo-mo’ bagi menunjukkan apa sebenarnya yang cuba dilakukan.

Malah, Erma menerusi kapsyennya telah menjelaskan perkara sebenar dan memberitahu niat sebenarnya ingin membantu.

“Memandangkan banyak sangat yang berprasangka burruk maka biarlah saya jelaskan supaya perkara yang baik ini tidak mengundang d0sa pada kalian yang persepsinya jauh tersassar.

“Adik ini datang beli tiket dua hari sebelum show. Saya diberitahu oleh penjaga kaunter tiket mengenai kedatangannya lalu saya bayar duit tiket itu dan ambik duit yang dia bayar tiket itu untuk saya pulangkan.

Video penuh:

 

View this post on Instagram

 

Memandangkan byk sgt yg berprasangka buruk maka biarlah sy jelaskn supaya perkara yg baik ini tdk mengundang dosa pd kalian yg persepsinya jauh tersasar. Adik ini dtg beli tiket 2 hari sebelum show. Sy diberitahu oleh penjaga kaunter tiket mengenai kedatangannya lalu sy byr duit tiket itu dan ambik duit yg dia byr tiket itu utk sy pulangkn. Harga tiket yg dia beli adalah RM68. Sy jumpa dia di hari dia dtg show 2 hari kemudian. Sy letak duit RM100 tu dlm sampul tu utk sy sedekah pd dia. Sy sorok ke tepi sbb sy takut dia marah kerana sy d fahamkn yg dia ada buat duit seringgit bentuk love dan bg pd semua yg jaga kaunter. Bila dia org tk ambik dia marah. Takanlah sy nk ambik duit adik ni..masyaallah..sejauh itu pandangan anda pd sy. Dan d depan sy itu ada beberapa org yg duduk melayan dia melihat perbualan sy dgn dia. Kalau sekalipun jahat sy ni..tkdelh sampai sy nk menganiaya anak syurga ini yg sanggup kumpul duit meniaga dia utk tgk show sy. Astagfirullahulazimmm… #pawanaisabella

A post shared by Ermafatima (@ermafatima) on

“Harga tiket yang dia beli adalah RM68. Saya jumpa dia di hari dia datang show dua hari kemudian. Saya letak duit RM100 tu dalam sampul tu untuk saya sedekah pada dia.

“Saya sorok ke tepi sebab saya takut dia mar4h kerana saya difahamkan yang dia ada buat duit seringgit bentuk love dan bagi pada semua yang jaga kaunter. Bila dia orang tak ambik dia mar4h.

“Takanlah saya nak ambik duit adik ni.. Masya-Allah.. Sejauh itu pandangan anda pada saya.

“Dan didepan saya itu ada beberapa orang yang duduk melayan dia melihat perbualan saya dengan dia.

“Kalau sekalipun jahhat saya ni.. Tak adalah sampai saya nak menganniaya anak syurga ini yang sanggup kumpul duit meniaga dia untuk tengok show saya. Astagfirullahulazimmm.” jelasnya.

Rata-rata pengikutnya turut berrang dengan pihak yang cuba menudduhnya tanpa bertanya serta usul periksa.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @DatoSitiDatoK

Sumber : Astrogmpak