“Kalau Kaki Sondol, Ingat Anak-Anak Tiri Nak Dok Lagi Dengan Aku Ke Woi!” – Faezah Elai Ber4ng

Pelakon, Faezah Elai meluahkan rasa kesal dan marah apabila keikhlasan menjaga anak-anak tirinya dipersoal netizen.

Lebih dasyat lagi apabila dia menerima Direct Message (DM) di Instagram yang menuduhnya sebagai seorang  ‘kaki sondol’.

Faezah meluahkan rasa kesalnya itu menerusi posting terbaru di Instagramnya hari ini.

Kata Faezah, dia bukanlah seorang yang suka menunjuk-menunjuk kebahagiaan dan mempunyai alasan tersendiri tidak memuat naik foto bersama anak-anak tirinya.

“Received stupid DM semalam tapi sebab hakak tak suka nak viral-viral ni, hakak tulis sini supaya yang tak dak kerja tu ada bahan bacaan.

“My anak-anak tiri stay dengan hakak. Makan, pakai, sekolah aku yang buat sampai sekarang dah besar dah pon… It’s been 7 years now.

“Mak depa akan amik during the weekend tapi bukan setiap weekend, but i’m not complaining cause I understand that she has to work, she needs to pay her bills too so no big deal sama-sama jaga.

“Hakak tak kuasa nak amik video buat best tengah jaga anak-anak tiri pastu post kat media sosial and hadap pujian.

“Pujian ni boleh buat orang jadi riak, dari mula-mula rasa ikhlas lama-lama rasa syok kena puji. I dont post my photos dengan anak-anak tiri sebab banyak hati nak kena jaga.

“I’m a mother I know how it feels to see your kids with someone else especially step mom… Hakak busy hantar anak school, tuitions, kerja sekolah, nak masak.

“Belum lagi bila kena shooting… Ampa ingat aku ada masa nak keluarkan phone nak record? Hakak nak pi jamban pon tak sempat dik!

“I sacrifice my career for my 5 kids, kalau hakak kaki sondol, hang ingat anak-anak tiri nak dok lagi ngan aku ke woi!!

“Ampa ingat mak depa nak bagi ke stay ngan mak tiri dari kecik kalau aku ni kononnya kaki sondol?

“Mak mana yang nak bagi anak-anak dia dok dengan mak tiri kalau mak tiri mcm setan? I’m not blaming the neziten sebab ampa memang tak tau apa pon, ampa pandai buat dosa kering ja.

“Whatever I do for my family is because of Allah not to please anyone. Other people’s perception of me,aint none of my business,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

Received stupid DM semlm,tp sbb hakak tk suka nk viral2 ni,hakak tulis sini supaya yg tkdak kerja tu ada bahan bacaan.. My Anak2 tiri stay dgn hakak.. mkn,pakai,sekolah aku yg buat sampai skrg dh besar dh pon.. Its been 7 years now.. Mak depa akan amik during the weekend.. tp bukan setiap weekend,but i’m not complaining cause I understand that she has to work, she needs to pay her bills too.. so no big deal sama2 jaga.. Hakak tk kuasa nk amik video buat best tgh jaga anak2 tiri pastu post kat media sosial,and hadap pujian.. pujian ni boleh buat org jd riak,dari mula2 rasa ikhlas lama2 rasa syok kena puji,i dont post my photos dgn anak2 tiri,sbb byk hati nk kena jaga,i’m a mother i know how it feels to see ur kids with someone else especially step mom.. hakak busy hantar anak school,tuitions,kerja sekolah,nk masak.. blom lagi bila kena shooting..ampa ingat aku ada masa nk keluarkan phone nk record? Hakak nk pi jamban pon tk sempat dik! I sacrifice my career for my 5 kids,klu hakak kaki sondol,hg ingat anak2 tiri nk dok lagi ngan aku ke woi!! ampa ingat mak depa nk bg ke stay ngan mak tiri dari kecik klu aku ni konon nya kaki sondol? Mak mana yg nk bg anak2 dia dok ngan mak tiri klu mak tiri mcm setan? i’m not blaming the neziten sbb ampa mmg tk tau apa pon, ampa pandai buat dosa kering ja.. Whatever i do for my family is because of Allah not to please anyone.. Other people’s perception of me,aint none of my business.. . #kalausemuaadadlmgambaqsapaygnktlgamikgambaq #proudstepmom #lifeofstepmom #feelingblessed #alhamdulillah #mylife #lovelovelove #myfamily

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Komen netizen:

Terdahulu, Faezah telah berkahwin dengan Heykal Hanifah pada September 2011 dan turut menjaga anak tirinya, Luqman Hakim, Sarah dan Luq Adam.

Hasil perkahwinan dengan Heykal, Faezah dikurniakan dua cahaya mata, Dealova Heyrinna dan Aurora Heyrinna.

 

Apa Kata Anda! Dah Baca Jangan Lupa Komen & Share. Terima Kasih

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook KL MENJERIT

Sumber: Instagram @faezahelai/gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*