Walaupun Sibuk Di Set Pengambaran, Krew Produksi JS Picture Tetap Tunaikan Solat Jemaah. Tapi Ramai Tak Sangka Bila Tahu Siapa Imam Mereka.

Walaupun Sibuk di set pengambaran, krew produksi JS Picture Tetap tunaikan solat jemaah. Tapi Ramai Tak Sangka Bila Tahu Siapa Imam Mereka.

Kesibukan kerja tidak sepatutnya dijadikan satu alasan untuk tidak menunaikan tanggungjawab sebagai seorang Muslim, lima waktu yang dituntut bukanlah memakan masa yang banyak sebenarnya.

Justeru itu, apa jua keadaan sekalipun wajib untuk kita memelihara solat kerana, jika tidak dilaksanakan dibimbangi tiada keberkatan dalam setiap rezeki yang kita perolehi.

Satu krew produksi solat jemaah
Satu contoh yang baik, menerusi muat naik IG story pengarah dan penerbit Sheila Rusly memaparkan krew produksi dan para pelakon memberhentikan seketika pengambaran bagi menunaikan solat secara berjemaah.

Jadi Pengarah boleh, jadi Imam boleh…

Bukan sahaja kejayaan drama jadi keutamaan, dilihat produksi JS picture amat menitik beratkan soal solat walau sesibuk mana pun pengambaran ketika itu.

Kalau ketua yang bagus mesti anak buah akan ikut, berperanan bukan sahaja sebagai penerbit dan pengarah, Jinggo mengambil peluang untuk mengimamkan solat.

Berharap akan ada banyak lagi produksi yang akan menghormati waktu solat sewaktu menjalani penggambaran seperti yang dilakukan oleh JS Picture.

Komen netizen

dr dlu lg tgok ig story js picture setiap waktu dorg akn berhenti utk hormat waktu solat , suka sgt life sheila rusli n tok sidang . perfect👍🏻

Benda wajib mmg wajib buat…bagus la perlu ke nak heboh.. Maaf la kadang2 aku tak suka cara artis semua dia nak tujuk… Ade perkara tak perlu pun tujuk dah mcm riak la pula

Apa kata anda? Dah Baca jangan lupa komen dan share ya.Terima Kasih

Jom like page kami juga di Facebook KL MENJERIT

Sumber : Sheil Rusly

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*